dilluns, 10 de desembre del 2007

Acta reunió 26 de novembre

Obertura:
La reunió de la Junta de L’Associació de Comerciants i Empresaris de la Massana es va convocar el 26 de novembre de 2007 a les 14:30h al Comú de la Massana.
Assistents:
Anneke Van der Wal – Presidenta
José Luis – Secretari
Bianca Meeuwissen – Vice Presidenta
Joana Tomás - Vocal
Emma Jiménez – Dinamitzadora
Montse Ronchera

Aprovació del ordre del dia
1. Nadal
2. Casetes de fusta
3. Reunió amb govern
4. Pla de revitalització turística i comercial la Massana

Assumptes tractats
1. Nadal
1.1. Arbres de Nadal
Es presenta el pressupost dels arbres de Nadal demanats a La Gespa. Es presenta la llista de tots els comerços de la parròquia que han demanat l’arbre de Nadal. Adjunt document.
1.2. Música ambient al carrer
S’ha demanat pressupost al Botey, a SI o NO Comunicació i a Musitrònic. Esta pendent.
1.3. Decoració
Es comenta que aquest any cada comerç farà la decoració lliurament. L’any que bé es parlarà de fer una decoració conjunta per donar-li una imatge més unificada a la parròquia.
1.4. Concurs de dibuix infantil Nadal 2007
Es proposa fer un concurs de dibuix per a nens de 3 a 12 anys amb el tema: La Massana es mou al Nadal. Esta pendent fer les bases, distribuir-les i concretar els obsequis i regals.
1.5. Concurs aparadors Nadal 2007
Es torna a comentar el tema de fer un concurs d’aparadors. Queda pendent de concretar.


2. Casetes de fusta
Es parla de la possibilitat de muntar de manera fix unes casetes de fusta per organitzar fires i mercats . S’ha de pensar un lloc disponible per poder posar-les. Es proposa demanar pressupostos de casetes de fusta o similars.

3. Reunió amb Govern
El Sr. Xavier Granyó, del departament de Comerç de Govern, sol·licita fer una reunió amb l’associació per explicar els projectes del Pla de millora del comerç de Govern. Queda pendent.

4. Pla de revitalització comercial i turística la Massana
Es comenta les accions previstes al Pla de revitalització comercial i turística la Massana.
4.1. Vianants i persones amb mobilitat reduïda
Es comenta que es portarà a terme des de el Comú una campanya de sensibilització sobre els beneficis de caminar. Es proposa pensar accions relacionades en aquesta campanya.
4.2. Ciclistes
Es comenta que el Comú esta estudiant la possibilitat de crear nous trajectes / circuits per ciclistes i un carril bici per tota la parròquia. Pendent del departament d’obres públiques i Vallnord.
4.3. Senyalització
Es comenta que seria interessant que la Massana disposés de senyalització electrònica informant dels serveis de la Parròquia (pàrkings, comerç, activitats...)
4.4. Embelliment
Es comenta el tema del concursos d’aparadors i el tema de les parets mitgeres i tanques de solars tan antiestètiques. Queda pendent parlar amb la advocada del Comú per veure com esta aquest tema. Es comenta ampliar l’horari d’il·luminació dels aparadors.
4.5. Zones per vianants
Es comenta la possibilitat de crear una zona peatonal per vianants. Ex. casc antic.
4.6. Reforçar i potenciar el tramat comercial.
Es comenta aprofitar esdeveniments com Andoflora per potenciar el comerç (animacions, concursos, sortejos, aparadors...).
Fomentar la tradició i la qualitat. Millorar el producte i el servei. Fomentar el cultiu ecològic.