divendres, 16 de novembre del 2007

Acta reunió 8 de novembre

ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS I EMPRESARIS DE LA MASSANA
Acta de la reunió8 de novembre de 2007
Obertura:
La reunió de la Junta de L’Associació de Comerciants i Empresaris de la Massana es va convocar el 08 de novembre de 2007 a les 21:00h al bar Pla de l´Estany a la Massana.
Assistents:
Maria Rosa Garrallà – Vocal
Jude Leyder - Tresorer
Anneke Van der Wal – Presidenta
José Luis Ansó– Secretari
Josep Maria Garrallà – Vocal
Bianca Meeuwissen – Vice Presidenta
Emma Jiménez - Dinamitzadora

Aprovació del ordre del dia
1. Nous associats

2. Pla d’acció amb pressupost.
3. Reunió amb govern

4. Cursos
5. “La Massana es Mou”

6. Espònsors

7. Aparcaments

8. BBDD



Assumptes tractats
1. Definició de la quota
La quota com ja es va decidir a la reunió del 25 d’octubre serà 60€. Les empreses que tinguin diversos establiments pagaran per cada establiment i només tindran un vot. Una quota per punt de venda, un vot per comerç. S’obrirà un compte a la BPA per gestionar les quotes. Més endavant també s’obriran comptes al Crèdit Andorrà, Banca Mora - Andbanc i Banc Sabadell.
2. Nous associats
Es decideix crear un newsletter mensual per arribar a tots els associats potencials. La distribució es podria fer amb un encarte al diari Bon Dia o al setmanari 7 dies. Queda pendent que l´Anneke parli amb el Bondia i demanar pressupost al 7 dies.
Un altre opció seria a través del butlletí quadrimestral comunal. Queda pendent que la Emma confirmi aquesta opció i si seria possible que fos mensual.
Es decideix que cadascun vagi parlant amb els comerços aleatòriament. El Jude no esta d’acord amb aquesta opció i comenta que el primer de tot que es deuria de fer es una llista de tots els comerços i decidir qui visita a qui, i recollir les seves opinions i necessitats.
La Emma intentarà classificar els comerços potencials segons l’activitat. (BBDD base de dades)
3. Pla d’acció amb pressupost
Es comenten algunes accions però queda pendent per més endavant concretar el pla.

3.1. Nadal
Per Nadal es comenta la possibilitat de fer el mercat de Nadal al carrer l’any que bé.
Aquest any es proposa posar altaveus amb música nadalenca i tendals a les botigues (per si plou o neva). Pendent de consulta al Comú per part de la Emma.
El Jose Luis demana pressupost per posar petits arbres amb llacets de Nadal a la porta de tots els comerços.
La Joana proposa que cadascú decori els establiments amb els seus propis medis i atorgar premis als millor decorats (jurat objectiu - Cambra de Comerç). Els premis podrien ser sopars a restaurants de la parròquia (espònsors) o per exemple que no es pagui els impostos d’un any al Comú.

3.2. Taules al carrer
Es proposa que cada comerç posi una taula al carrer oferint els seus productes cada cap de setmana des de mitjans de novembre. Pendent demanar ajuda al Comú.

3.3. Circ
La Joana proposa muntar una carpa de circ al pàrking del Tabola per donar vida a la parròquia. (Nadal, Carnaval, Setmana Santa...)

3.4. Catalunya Ràdio
La Joana proposa aconseguir que el programa matinal de l´Antonio Bassas s’emeti des de la Massana (07:00-12:00).

3.5 Mercat setmanal
Es proposa fer un mercat setmanal a la plaça de les Fontetes. Queda pendent.

3.6 Outlet: liquidació de estocs
La Joana proposa organitzar un outlet a final de temporada dintre o fora dels establiments. Si fos fora preveure estands amb tendals i estufes.


4. Cursos

De moment els cursos oferts per la Cambra de Comerç es posaran al blog a nivell informatiu. Més endavant es presentaran cursos específics per als comerços i empreses de la parròquia.


5. La Massana es Mou

Es proposa com a primera acció urgent:
1. Crear Plànol amb Guia Pocket amb divisió per sectors.- plànol amb tots els establiments dirigits al públic visitant- especial atenció per tots els associats- anuncis dels espònsors amb “bons” d’avantatges especials pel visitant

Primer de tot s’ha de fer un tria dels comerços. La Bianca comença a preparar la maqueta i demana pressupostos a la impremta. Una vegada estigui la maqueta preparada es visitarà als comerços potencials per oferir la possibilitat d’aparèixer al plànol. A la guia sortiran tots els comerços gratuïtament i al plànol només els associats.

2. El dissabte 17 de novembre aprofitant la inauguració de l’espai de les Fontetes es repartiran adhesius amb el eslògan La Massana es Mou i es donarà informació sobre l’associació (butlleta d’inscripció, fulls informatius)
3. Es proposa fer unes armilles impermeables amb el eslògan i dibuix La Massana es Mou. Queda pendent presentar pressupost.



Assumptes pendents
1. Aprovació dels estatuts. Demanar al Comú que truqui a Govern per veure com esta aquest tema. La Emma ho comentarà.
2 . Reunió amb govern.
3. Espònsors.
4. Aparcaments